Helder advies in bioprocestechnologie

Cyprio BV

Helder advies in bioprocestechnologie

Over Cyprio bv

De geschiedenis
van Cyprio

Ontstaan van de naam Cyprio

Cyprio B.V is in 2008 opgericht door dhr. Dr. Ing. Sander Heijs (uitvoerend directeur). De naam Cyprio is ontstaan vanuit een persoonlijke interesse in water en de hobby sportvissen. Cyprio komt van de Latijnse benaming voor een karpersoort (Cyprinus cyprio).

De koppeling met (afval)water en waterzuivering komt voort uit het gegeven dat karpers in relatief schoon water voor komen: een goede visstand is dus afhankelijk van de kwaliteit van afvalwater die geloosd wordt en dus afhankelijk van zuiveringsprestaties van afvalwaterzuiveringen.

We know water like a fish

Cyprio BV’s Engelse slogan is dan ook “We know water like a fish”, terwijl in het Nederlands gekozen is voor “Een helder advies op het gebied van bioprocestechnologie” (“wij kennen het water als een vis” klinkt in het Nederlands ineens zo oubollig). Cyprio’s streven is een bijdrage leveren aan een schoner milieu door kennisoverdracht aan de personen die binnen de industrie verantwoordelijk zijn voor het (optimaal) functioneren van de eigen waterzuivering.

Ons Team

Sander Heijs

Ik ben Dr. Ing. Sander Heijs en heb in oktober 2008 Cyprio opgericht en ben sindsdien werkzaam als uitvoerend directeur. Mijn achtergrond zijn een opleiding HBO Milieukunde (Van Hall Instituut) en milieubiologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarbij heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van water-/milieu-microbiologie. Door de ervaring opgedaan in afgelopen jaren ben ik ontwikkeld tot een senior expert op het gebied van biologische afvalwaterzuivering met bijkomende design/engineering achtergrond. Daarnaast draai ik mijn hand niet om voor actief veldwerk en het uitvoeren van labtesten en kan ik mijzelf een ervaren afvalwater microbioloog en “dradenexpert” kan noemen.

Onno Diekmann

Ik ben Dr. Onno Diekmann en sinds 2012 werkzaam bij Cyprio als Hoofd Laboratorium en dan met name het Moleculaire lab. Detectie van Legionella in afvalwater en lucht van industriële zuiveringen middels (q)PCR is een van mijn specialiteiten maar ik ben ook inzetbaar voor algemene labtesten (respiratie, nitrificatie en COD verwijdering).

Agata Necel

Ik ben Agata Necel. Ik werk bij Cyprio BV sindsdien 2015 als microscoop specialist. Mijn taken zijn: microscopische analyse van het actieve slib (vlokstructuur -, hogere organismen -, draden aantallen – bepalen, Gram/Neisser/Ink/PHB kleuring uitvoeren) , chemische analyse uitvoeren.

 

Niels Kremer

Mijn naam is Niels Kremer en sinds oktober 2017 ben ik werkzaam bij Cyprio BV als consultant/projectmedewerker. Mijn achtergrond ligt in de milieu-/chemische technologie met vooral de focus op de watertechnologie. Het leuke aan mijn werk bij Cyprio vind ik de variatie tussen veld- en labwerkzaamheden gecombineerd met de terugkoppeling en het contact met de klant.

Onze Clienten

Econvert

Corbion

Holland-Malt

Remondis

Witteveen-Bos

Kemira

suez

smurfit

lyondell

koole

q8

solidus

gunvor

bp

vopak

exxonmobil

ashland

Opure

alcoenergy

Cyprio werkt samen met

Opure

Talbot

Als u geïnteresseerd bent in onze diensten, neem dan contact met ons op. Contact

Copyright Cyprio bv 2020 | Algemene Informatie