Helder advies in bioprocestechnologie

Cyprio BV

Helder advies in bioprocestechnologie

Werken bij Cyprio bv

Momenteel hebben we bij Cyprio BV de volgende vacature(s) beschikbaar.

Junior of medior
projectmedewerker/
consultant (M/V)

Bedrijfsprofiel.

Cyprio BV is sinds 2008 een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van bioprocestechnologie en is gevestigd in Groningen. Bij ons werken mensen met een technologische, chemische en/of (micro-)biologische achtergrond. Zij behandelen vraagstukken op het gebied van biologische- en fysische afvalwaterzuivering, watermanagement, biologische luchtzuivering, microbiologische veiligheid, biofouling en microbiologische corrosie. Onze werkzaamheden vinden voornamelijk plaats voor de industrie in binnen- en buitenland. Cyprio BV beschikt over een “state-of-the-art” laboratorium waarin we in eigen beheer klantgericht onderzoek en analyses uitvoeren. Momenteel werken we met een team van 4 mensen maar door haar onafhankelijke positie en goede naam in de markt, wordt Cyprio in toenemende mate betrokken bij groter en complexer wordende opdrachten in zowel een nationaal als internationaal werkveld. Hierbij is er ruimte voor groei!

Bedrijfscultuur.

In haar meer dan tienjarige bestaan is Cyprio BV in de markt bekend geraakt als een onafhankelijk adviesbureau die relevant en praktisch gericht advies vanuit een nuchtere Groningse “no-nonsense” mentaliteit biedt. Hierbij staan een goede bereikbaarheid, een flexibele instelling, duidelijke communicatie en een “doen wat je zegt” mentaliteit centraal. Door onze beperkte bedrijfsgrootte zijn we in staat om effectief in te spelen op urgente vragen van de klant. Ook reageren we proactief bij urgente vragen van de klant of calamiteiten om de gevolgen hiervan voor de water- of luchtzuivering van de klant zo beperkt mogelijk te houden. We hebben korte communicatielijnen en een open sfeer, waarbij eigen initiatief, creativiteit, duurzaam denken en ondernemingszin sterk worden gestimuleerd.

Functieomschrijving

(32 uur/week met uitloop naar 40 uur/week mogelijk  bij goed functioneren)

Wij zoeken een gemotiveerde junior danwel medior projectmedewerker voor het ondersteunen en/of zelfstandig uitvoeren van innovatieve en praktisch toepasbare onderzoekstrajecten en advieswerkzaamheden. Hierbij zijn de volgende onderwerpen actueel:

  1. Troubleshooting stikstofverwijdering in industriële afvalwaterzuivering.
  2. Kennisontwikkeling op het gebied van duurzame afvalwaterzuiveringtechnieken.
  3. Ontwikkelen van pilottesten op labschaal (max. 200l reactoren) voor ontwikkeling en toetsing van zuiveringsconcepten voor klant en onderzoek.
  4. Monitoring van complexe industriële afvalwaterzuiveringen (waarbij je als medior deze werkzaamheden zelfstandig uitvoert en als junior lever je relevante praktische ondersteuning aan de projectleider. Hierbij komen zaken als leren ontwerpen van zuiveringen, interpretatie van zuiveringsdata, uitvoeren van chemische analyses en/of korte laboratoriumexperimenten en verrichten van veldmetingen op locatie van de klant aan bod).
  5. Uitvoeren van inspecties aan biologische luchtzuiveringen (leren van zelfstandig uitvoeren van veldmetingen en mechanische inspecties aan biologische luchtzuiveringen, ontwikkelen van kennis inzake ontwerpen van fysische en biologische luchtzuiveringen, uitvoeren van korte laboratoriumexperimenten, verrichten van veldmetingen).
  6. Uitvoeren van Legionella metingen in water en lucht rondom afvalwaterzuiveringsinstallaties

Als junior wordt je onder begeleiding getraind om vraagstukken op te lossen op het gebied van (biologisch) zuiveren van afvalwater en afgassen en wordt je betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Als medior wordt van je verwacht dat je bovenstaande werkzaamheden zelf kan initiëren en uitvoeren en indien gewenst ook acquisitie uitvoert bij (nieuwe) klanten.

Je profiel

Voor beide functies geldt dat je een relevante opleiding hebt afgerond aan een HBO of universiteit waarbij je concrete kennis/ervaring hebt opgedaan op het gebied van afvalwater- en/of luchtzuivering. Praktische ervaring op het gebied van laboratoriumwerk, microbiologie, procestechnologie en/of chemische technologie is daarbij een pré. Afgezien van bovenstaande inhoudelijke eigenschappen zoeken wij een teamspeler die in een klein team tot zijn recht komt. Naast een praktisch ingestelde “can-do” mentaliteit heb je ook nog een creatief en analytisch vermogen om (complexe) vraagstukken te kunnen oplossen. Een “9 tot 5” mentaliteit past niet bij je en je denkt en handelt resultaat gericht. Natuurlijk heb je daarnaast goede communicatieve en sociale vaardigheden en beheers je de Nederlandse als Engelse taal uitmuntend in woord en geschrift.

Voor de medior functie zoeken wij een vrouw of man  met minimaal vijf jaren werkervaring in een vergelijkbare positie. Mocht je naast een gedegen kennis van (industriële) afvalwaterzuivering ook ervaring hebben met luchtzuivering, chemische technologie en microbiologie dan is dat een pré. Naast bovengenoemde kwaliteiten beschik je over een creatief en analytisch denkvermogen, een positieve levenshouding en goede communicatieve en sociale vaardigheden. Vanzelfsprekend heb je een drive om binnen een relatief klein MKB bedrijf werkzaam te zijn waarbij je zowel in teamverband als zelfstandig kan opereren. Voor internationale projecten kan het noodzakelijk zijn dat je naar het buitenland moet reizen (enkele dagen tot 1 a 2 weken).

Wat bieden wij

Voor beide functies biedt Cyprio in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd welke bij gebleken geschiktheid wordt omgezet naar een vaste aanstelling. Je ontvangt daarbij een marktconform salaris op basis van je ervaring en leeftijd en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (opleiding/training, reiskostenvergoeding, flexibele werktijden en een pensioenregeling).

Bij Cyprio worden je commerciële targets en output jaarlijks geëvalueerd en je salaris navenant aangepast! In overleg wordt een bonusregeling afgestemd (op basis van netto omzet/bedrijfswinst).


Als je voldoet aan ons profiel en een van de bovenstaande onderwerpen spreekt je aan stuur dan je reactie met CV op naar de directie van Cyprio BV te weten dhr. Sander Heijs (s.heijs@cyprio.nl). Wil je nadere informatie dan kan je ook mailen naar dit adres of bel mij op via 050-7119128 of 06-29445446. Alle reacties/sollicitaties worden vertrouwelijk behandeld conform de actuele privacy wetgeving. Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Als u geïnteresseerd bent in onze diensten, neem dan contact met ons op. Contact

Copyright Cyprio bv 2020 | Algemene Informatie